2011. február 20., vasárnap

Blogvizitek (16) - André Zsuzsanna



Hétköznapi csodák fogadnak a csíkszeredai André Zsuzsa blogján, amelyekről a kissé agyonzsúfolt háttér és grafikai körítés némileg eltereli a figyelmet, de a blogspot grafikai megoldásait ismerve, ezen könnyű utólag is segíteni.


Kár, mert a Zsuzsa képei sokkal több figyelmet érdemelnek, mintsem, hogy beleolvadjanak egy dekoratív alapozás öncélú motívumrendszerébe. Túl sok újdonság nem terem itt a számomra, ugyanis a házigazda rendszeresen megtisztel legjobbnak vélt felvételeivel, amelyeket rendre, visszafelé haladva a blogidőben, újra fölfedezhetek magamnak.


A legújabb bejegyzést egy tájképből kimetszett grafikai részlet alkotja: Zöld, bíbor, fekete a címe, s híven tükrözi a látásmódját és technikáját kitartó munkával fejlesztő fotográfus kísérletező törekvéseit. A javára írom, hogy nem mindenáron való meghökkentéssel kíván feltűnni, hanem jól átgondolt, szerény, de félreérthetetlen eszközökkel éri el a képhatáson túli jelentéstartomány kibontását. Határozottan gondolkodik színekben, s ahogy látom, nála a fotográfia fény-árnyék effektusai mellé szervesen épül be a világ színbe-játszásának végső értelme. Még visszatérek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése